Poslední článek na blogu

Červencové novinky

Odebírat novinky e-mailem

Nevyplňujte toto pole:
Vložením e-mailu souhlasíte s podmínkami ochrany osobních údajů
 

Zásady používání souborů cookies

Soubory cookies jsou obsahově malé datové soubory, které se do Vašeho počítače, telefonu nebo jiného zařízení ukládají při návštěvě internetových stránek www.shoptet.cz („Internetové stránky“) 

Na Internetových stránkách používáme nezbytné, analytické a marketingové cookies. 

NEZBYTNÉ COOKIES 

Tyto cookies jsou nezbytné pro základní funkčnost Internetových stránek. Tedy aby Internetové stránky mohly plnit svou základní funkci, aby se mohly zobrazit a byla zaručena jejich stabilita a bezpečnost. 

ANALYTICKÉ COOKIES 

Tyto cookies slouží ke zlepšení fungování Internetových stránek. Umožňují nám rozpoznat a zjistit počet návštěvníků a sledovat, jak naši návštěvníci používají Internetové stránky. Pomáhají nám zlepšovat způsob, jakým Internetové stránky fungují, například tak, že umožňují uživatelům snadno najít to, co hledají. Pomocí těchto nástrojů analyzujeme a pravidelně zlepšujeme funkcionalitu našich Internetových stránek. Analytické cookies budou použity pouze na základě Vašeho souhlasu. 

MARKETINGOVÉ COOKIES  

Používají se ke sledování preferencí uživatele Internetových stránek za účelem cílení reklamy, tj. zobrazení marketingových a reklamních sdělení v souladu s těmito preferencemi. Marketingové soubory cookies využívají nástrojů externích společností. Tyto marketingové cookies budou použity pouze na základě Vašeho souhlasu. 

Na našich Internetových stránkách využíváme následující nástroje třetích stran: 

  • Google Analytics (bližší informace ZDE); 
  • Hotjar nástroje, které používají soubory cookies k analýze návštěvnosti a zlepšení ovladatelnosti Internetových stránek (bližší informace ZDE);  
  • Mixpanel nástroje, které se zaměřují na interakce uživatele za účelem zkoumání jeho chování (bližší informace ZDE); 
  • Facebook pixel pro podrobné sledování reklamních kampaní na Facebooku a lepší remarketing (bližší informace ZDE).  

ZPRACOVÁNÍ SOUBORŮ COOKIE MIMO EVROPSKOU UNII 

Na našich Internetových stránkách používáme služby Google Tag Manager (bližší informace o zabezpečení soukromí ZDE). Jedná se o technickou platformu, která usnadňuje poskytování a řízení dalších webových služeb a programů pro sledování Internetových stránek pomocí takzvaných „tagů“. V této souvislosti Google ukládá soubory cookies do Vašeho zařízení a analyzuje používání nástrojů pro sledování Vašeho chování při procházení Internetových stránek. Tato data odeslaná jednotlivými tagy jsou sloučena pod jednotným uživatelským rozhraním, uložena a zpracována. V rámci používání našich Internetových stránek aktivací tagů Google jsou předávány na server společnosti Google zejména takové údaje, jako je vaše IP adresa a vaše uživatelská aktivita, které mohou být zpracovávány a ukládány i mimo EU, např. v USA, a to při dodržení příslušných bezpečnostních standardů. Sledovací nástroje používané v rámci služby Google Tag Manager zajišťují před přenosem anonymizaci zdrojových kódů pomocí správce adres Google. Správce značek Google tak může shromažďovat adresy IP pouze anonymně prostřednictvím tzv. maskování IP adres. 

JAK MŮŽETE NASTAVIT COOKIES? 

K ukládání souborů cookies můžete udělit souhlas pomocí tzv. cookie lišty, příp. prostřednictvím prohlížeče. V nastavení svého internetového prohlížeče můžete ukládání souborů cookies také odmítnout, nebo si nastavit užívání jen některých. Pokud nám ale nepovolíte použití některých souborů cookies, určité funkce Internetových stránek nemusí fungovat tak, jak by měly. 

Nastavení soukromí ve Vašem počítači najdete v menu příslušného internetového prohlížeče. Nastavení souborů cookies v nejčastěji používaných prohlížečích najdete na následujících odkazech:         

KONKRÉTNÍ PŘEHLED COOKIES  

Technický název 

Hostitel 

Popis  

Doba trvání 

_ga 

Google 

Cookie nastavená službou Google Analytics vytváří statistický identifikátor, který generuje údaje o tom, jak je webová stránka používána. 

2 roky 

_gad 

Google 

Cookie nastavené službou Google Analytics slouží k rozlišení uživatelů. 

1 den 

_gat 

Gooogle 

Cookie nastavené službou Google Analytics slouží k omezení počtu žádostí na server 

1 den 

_fbp 

Facebook 

Cookie nastavené službou Facebook k poskytování reklamních produktů pro nabízení v reálném čase od inzerentů třetích stran. 

3 měsíce 

SRV_id 

Shoptet 

Interní informace pro zajištění vysoké dostupnosti. 

session 

PHPSESSID 

Shoptet 

Slouží k identifikaci přihlášení 

session 

externaFontsLoaded 

Shoptet 

Pomáhá nám s načítáním fontů. 

1 měsíc 

language 

Shoptet 

Pomáhá nám s rozlišením jazyka. 

1 rok 

_hjid 

Hotjar 

Cookie nastavené službou Hotjar slouží k rozlišení uživatelů.  

1 rok 

 

Další informace o našich cookies a jejich aktuální seznam naleznete prostřednictvím jednotlivých internetových prohlížečů, nejčastěji v položce Nástroje pro vývojáře. 

PRÁVA SUBJEKTŮ ÚDAJŮ 

Jako subjekt údajů máte níže uvedená práva, která pro Vás z právních předpisů vyplývají a která můžete kdykoliv uplatnit. Jedná se o: 

  • Právo na přístup k osobním údajům: chcete-li vědět, jestli o Vás Shoptet zpracovává osobní údaje, máte právo získat informace o tom, jestli jsou Vaše osobní údaje zpracovávány, a pokud tomu tak je, máte také právo k Vašim osobním údajům získat přístup. 
  • Právo na opravu nepřesných a nepravdivých osobních údajů: v případě, že se domníváte, že o Vás Shoptet zpracovává nepřesné či nepravdivé osobní údaje, máte právo požadovat jejich opravu. Shoptet opravu provede bez zbytečného odkladu, s ohledem na technické možnosti. 
  • Právo na výmaz: v případě, že požádáte o výmaz, Shoptet vymaže Vaše osobní údaje pokud (i) již nejsou potřebné pro účely, pro které byly shromážděny nebo jinak zpracovány, (ii) zpracování je protiprávní, (iii) vznesete námitky proti zpracování a neexistují žádné převažující oprávněné důvody pro zpracování, nebo (iv) zpracování Shoptetu neukládá zákonná povinnost. 
  • Právo na omezení zpracování osobních údajů: v případě, že nemáte zájem na výmazu, ale pouze na dočasném omezení zpracování Vašich osobních údajů, můžete po Shoptetu požadovat omezení zpracování Vašich osobních údajů. 
  • Právo na přenositelnost údajů: v případě, že chcete, aby Shoptet Vaše osobní údaje, které zpracovává na základě Vašeho souhlasu anebo na základě smlouvy, předala třetímu subjektu, můžete využít svého práva na přenositelnost údajů. V případě, že by výkonem tohoto práva mohlo dojít k nepříznivému dotčení práv a svobod třetích osob, Shoptet Vaší žádosti nebude moci vyhovět. 
  • Právo vznést námitku: máte právo vznést námitku proti zpracování osobních údajů, které jsou zpracovávány pro účely ochrany oprávněných zájmů Shoptet. V případě, že Shoptet neprokáže, že existuje závažný oprávněný důvod pro zpracování, který převažuje nad Vašimi zájmy nebo právy a svobodami, zpracování na základě Vaší námitky ukončí bez zbytečného odkladu.  
  • Právo obrátit se na Úřad pro ochranu osobních údajů (www.uoou.cz), u kterého můžete uplatnit případnou stížnost. 

V případě opakovaných či zjevně nedůvodných žádostí o uplatnění výše uvedených práv bude Shoptet oprávněn za realizaci daného práva účtovat přiměřený poplatek, popřípadě jeho realizaci odmítnout. O takovém postupu bychom Vás informovali. 

Při realizaci Vašich práv se na nás obracejte e-mailem na info@shoptet.cz. Shoptet si vyhrazuje právo přiměřeným způsobem ověřit identitu žadatele o předmětná práva. 

Tyto Zásady používání souborů cookies jsou účinné od 1. ledna 2022.