Reshoper 2024: Co dělají jinak e-shopy, které rostou i v nepředvídatelné době?

8 let a více než 11 000 e-shopů – Shoptet oslavil další narozeniny

22. srpna 2017

Praha, 22. srpna 2017 – Společnost Shoptet, která se zabývá pronájmem e-shopových řešení a pokladních systémů, oslavila na začátku srpna své osmé narozeniny. Za osm let své existence se stala jednou z největších platforem svého druhu, v současné době díky Shoptetu funguje skoro třetina českých e-shopů a desítky dalších denně přibývají.

Z původní dvojice zakladatelů se během let tým Shoptetu rozrostl na úctyhodných 55 spolupracovníků, jen za poslední rok přitom přibylo více než dvacet z nich. Shoptet ale roste nejen interně, ale především co se počtu spokojených zákazníků týče. Při oslavě sedmých narozenin měl Shoptet pod taktovkou přes 8 000 e-shopů, letos v lednu jich bylo už více než 10 000, díky čemuž získal majoritní pozici na českém trhu. Do konce roku se přitom ještě počítá s dalším nárůstem, rok 2018 by tak Shoptet mohl vítat s 12 500 obchody na kontě.

Denně zaregistrujeme zhruba 15 nových e-shopů. Klienti se pro nás rozhodují například kvůli jednoduchému a intuitivnímu ovládání v prostředí našich šablon. Kromě toho pokrýváme všechny zákonné požadavky v rámci EET, což přináší klientům minimum starostí a práce z jejich strany. Není ani potřeba utrácet za speciální hardware, díky našemu softwarovému nastavení může každý svůj e-shop spravovat v podstatě odkudkoliv bez ohledu na zařízení nebo operační systém,“ uvádí Miroslav Uďan, CEO společnosti Shoptet.

Každý den proběhne v průměru 117 156 objednávek s obratem 47 331 024 Kč. Většina zákazníků nakupujících na internetu si zboží prohlíží na tabletu či chytrém telefonu, přičemž zhruba pětina transakcí realizovaných v letních měsících je prováděna zákazníky na dovolené přímo z těchto přístrojů. Shoptet poskytuje i v tomto směru nadstandardní služby. Oproti většině konkurenčních poskytovatelů mobilních verzí e-shopů nabízejí jeho propracované šablony navržené pro konkrétní platformy dokonalé přizpůsobení jakémukoliv zařízení.

„Díky aktualizacím a zaváděním dalších vylepšení jdou naše e-shopy vždy s trendy e-commerce. V loňském roce pro nás byl nejžhavějším tématem nástup EET, v současné době se nejvíce zaměřujeme na zavedení GDPR (General Data Protection Regulation). Toto nařízení zpřísňující pravidla pro ochranu osobních dat vstoupí v účinnost sice až během května příštího roku, my se ale už nyní intenzivně na tyto změny připravujeme a počítáme s nimi v rámci všech našich modulů,“ komentuje Uďan.

O společnosti Shoptet

Shoptet se na českém trhu specializuje na pronájem e-shopových řešení, která jsou oblíbená zejména pro jednoduché a intuitivní ovládání. V současné chvíli má Shoptet.cz v portfoliu přes 11 250 aktivních e-shopů, což je čtvrtina všech internetových obchodů působících na českém trhu. Také nabízí pokladní systém, který umožňuje správu e-shopu a kamenného obchodu v rámci jednoho on-line systému včetně řešení pro EET. Více informací o společnosti Shoptet.cz naleznete na www.shoptet.cz.