Jaro je ideální pro založení e-shopu

15. březen 2016

<p><strong>Praha, 15. března 2016 – Po vánočních nákupech a novoročních výprodejích se může zdát, že si e-shopaři konečně budou moci vzít delší dovolenou. Pravdou ale je, že v těchto dnech se pilně připravují na další rok a svůj obchod vylepšují. Pro začínající je právě tato doba vhodná pro založení e-shopu, mají tak dostatek času se etablovat na trhu před hlavní nákupní sezónou.</strong></p> <p>Lidé v e-shopech nakupují po celý rok, ale stejně jako v kamenných obchodech nejvíce utratí během předvánočních nákupů a novoročních výprodejů. Dalo by se tedy říci, že pak pro provozovatele internetových obchodů nastává klidové období. „<em>Opak je pravdou. Na jaře mají e-shopaři plné ruce práce. Vedle toho, že musí zhodnotit a analyzovat předchozí rok a naplánovat ten nastávající, je tento čas důležitý i z hlediska údržby a rozvoje obchodu. E-shop musí jít s dobou, mít nejen moderní design, ale i technické vychytávky,</em>“ říká Miroslav Uďan, CEO společnosti Shoptet. Nevyplatí se přípravu podceňovat, výsledky práce se dostaví až za několik měsíců.</p> <p>Je nepsaným pravidlem, že začít s e-shopem je nejlepší právě v první polovině roku. Jen tak se může obchod dostatečně etablovat před hlavní sezónou a získat stálé klienty. Založit nový e-shop znamená spoustu práce. Provozovatel musí vedle základních věcí vyzkoušet, zda všechno funguje a vyhovuje zákazníkům. „J<em>e důležité plně využít všechny možnosti, jak dát o sobě vědět a připravit strategii na vánoční prodej. To všechno potřebuje čas</em>,“ popisuje Miroslav Uďan a dodává: „<em>V tomto období pravidelně přibývá do naší shoptetí rodiny nejvíce obchodů. Během jarních měsíců zaznamenáváme 40 % celkového počtu nových e-shopů.</em>“</p> <h4>Samotné založení e-shopu je otázkou doslova několika vteřin, pokud e-shopař zvolí možnost pronájmu. Před tím musí však člověk mít jasný byznys plán a vědět, koho a jak chce svým obchodem oslovit. Podle toho se pak odvíjí vše ostatní. Jistá časová rezerva je potřeba pro vyzkoušení fungování všech náležitostí e-shopu a externí spolupráce, jako je například zásobování, platební možnosti či doprava. Každá skupina zákazníků vyžaduje něco jiného. To samé platí zejména u způsobu komunikace.</h4> <h4> </h4> <h4>O společnosti Shoptet</h4> <p>Shoptet se na českém trhu specializuje na pronájem e-shopových řešení, která jsou oblíbená zejména pro jednoduché a intuitivní ovládání. Pronájem internetového obchodu zahrnuje širokou škálu služeb, jako například napojení na ekonomické systémy, různé platební metody a také propojení se sociálními sítěmi a aukčním portálem Aukro.cz. V současné chvíli má Shoptet.cz v portfoliu více než 7 300 aktivních e-shopů, což tvoří zhruba 20 % komerčních řešení na českém trhu. Mezi prvními v ČR nabízí službu, která umožňuje správu e-shopu a kamenného obchodu v rámci jednoho systém. Majoritním vlastníkem společnosti Shoptet.cz je investor Ondřej Tomek.</p> <p>Více informací o společnosti Shoptet.cz najdete vždy na <a href="/" target="_blank" rel="noopener noreferrer">www.shoptet.cz</a></p>