Migrace Shoptet na nový server hosting

27. červen 2016

<p style="margin: 0cm; margin-bottom: .0001pt;"><span style="font-size: 11.0pt; font-family: 'Arial',sans-serif; color: black;">Společnost Shoptet převedla všechny své aktivity pod křídla VSHostingu. Vše proběhlo za plného provozu více než 8 000 e-shopů, které na „shoptetím“ systému v dané době fungovaly. Průměrná doba nedostupnosti e-shopu při přenášení on the fly byla 24 sekund. Příprava celého procesu trvala 60 dní a samotný přesun pak 4 dny. Na celém procesu pracovalo přes desítku lidí pod vedením Ondřeje Brablce, CTO.</span></p> <p style="margin: 0cm; margin-bottom: .0001pt;"><span style="font-size: 11.0pt; font-family: 'Arial',sans-serif;"> </span></p> <p style="margin: 0cm; margin-bottom: .0001pt;"><em><span style="font-size: 11.0pt; font-family: 'Arial',sans-serif; color: black;">„Ačkoli jsme se k tomuto náročnému kroku dlouho odhodlávali, jsem rád, že jsme to nakonec udělali. Bez perfektní spolupráce e-shopařů by to neproběhlo tak hladce. Po měsíci fungovaní na novém server hostingu můžeme říci, že se naše projekty zrychlily o 30 %,“</span></em><span style="font-size: 11.0pt; font-family: 'Arial',sans-serif; color: black;"> komentuje Miroslav Uďan, CEO společnosti Shoptet a dodává: <em>„Při výběru nového server hostingu jsme kladli důraz především na spolehlivost, což je pro on-line byznys to nejdůležitější.“</em></span></p> <p style="margin: 0cm; margin-bottom: .0001pt;"><span style="font-size: 11.0pt; font-family: 'Arial',sans-serif;"> </span></p> <p style="margin: 0cm; margin-bottom: .0001pt;"><em><span style="font-size: 11.0pt; font-family: 'Arial',sans-serif; color: black;">„V ČR je takováto rozsáhlá migrace za plného provozu ojedinělá, ale není nereálné.</span></em><em><span style="font-size: 11.0pt; font-family: 'Arial',sans-serif;"> Zakládáme si na tom, že se umíme postarat jak o malé projekty tak i o ty největší, což dokazuje více ne 5 000 managed serverů, které provozujeme,“ </span></em><span style="font-size: 11.0pt; font-family: 'Arial',sans-serif;">říká Damir Špoljarič, CEO společnosti VSHosting. </span></p>