Při výběru pokladního systému je potřeba myslet dopředu

10. srpen 2016

<p><strong>Praha, 10. srpna 2016 – Na konci března letošního roku byl schválen zákon o zavedení elektronické evidence tržeb. Velká část obchodníků a řemeslníků, pro něž povinnost vést EET začne platit v průběhu roku 2017, se této změny velmi obává. Práci by však mohl značně zjednodušit výběr správného pokladního systému, který si s EET poradí.</strong></p> <p>Malí i velcí obchodníci se obávají, že jim s nástupem EET přibude i spousta – pro někoho zbytečné – práce. Především živnostníci, řemeslníci a ostatní menší podnikatelé se také bojí rizika zneužití osobních dat a vysokých výdajů, které se pojí s nákupem nových zařízení technologií a které by na jejich byznys mohly mít zásadní dopad. Díky vhodně zvolenému pokladnímu systému však problémy týkající se finanční stránky, ale také problémy spojené s neznalostí moderních technologií odpadnou.</p> <p>„<em>Konkrétní technické specifikace k zavedení EET byly zveřejněny až nedávno, my ale celou situaci sledujeme již od jejího začátku, a tak jsme se na příchod elektronické evidence připravovali postupně. Nyní náš pokladní systém Shoptet Pokladna upravujeme tak, aby naši klienti nemuseli nic řešit navíc a systém vše vyřídil za ně. Pořízení online pokladního systému je zároveň několikanásobně levnější než pořizování speciálního hardwaru,</em>“ okomentoval současnou situaci Miroslav Uďan, CEO společnosti Shoptet (www.shoptet.cz).</p> <p>Shoptet Pokladna je speciální pokladní systém, který se snaží maximálně zjednodušit správu jak kamenného, tak internetového obchodu, případně obou. A to v rámci jednoho sytému. Jedná se o webovou aplikaci, která je velmi nezávislá na konkrétním hardware zařízení. Proto při jejím pořízení není potřeba nakupovat nové speciální vybavení, majitel obchodu se do systému přihlásí z počítače, tabletu nebo chytrého mobilního telefonu. „<em>Možnost spravovat svůj obchod z mobilních zařízení má velké výhody a není k tomu potřeba nic víc než připojení k internetu. Své zakázky, tržby nebo třeba stav skladových zásob tak můžete mít pod kontrolou, i když jste právě na dovolené a ležíte na pláži u moře</em>,“ uvádí Miroslav Uďan a dodává, že pokladní systém lze propojit také se čtečkou kódů a tiskárnou, díky čemuž je prodej ještě rychlejší a efektivnější. Zároveň lze v systému nastavit elektronické zasílání účtenek a faktur na e-mail.</p> <p>Shoptet Pokladna eviduje všechny zákazníky, kteří v obchodě nakoupili, a historie jejich objednávek se obsluze pokladny vždy zobrazí. Díky tomu je snazší upravovat a personalizovat speciální nabídky či newslettery. Pokladna nezapomene připomenout ani slevy či jiné další výhody, na které má zákazník nárok. „<em>Zákazníci o sebe nechávají rádi pečovat a Pokladna je i v tomto ohledu velmi užitečným pomocníkem. Není potřeba vystavovat žádné speciální slevové karty či kupony, vše lze vyřešit elektronicky. Kupující tak ušetří čas i peníze a prodejci snadno získají nové stálé zákazníky</em>,“ uzavírá Miroslav Uďan.</p> <p>Více informací o Shoptet Pokladně naleznete na <a href="http://www.shoptetpokladna.cz/">www.shoptetpokladna.cz</a></p> <p><strong>O společnosti Shoptet</strong></p> <p>Shoptet se na českém trhu specializuje na pronájem e-shopových řešení, která jsou oblíbená zejména pro jednoduché a intuitivní ovládání. Pronájem internetového obchodu zahrnuje širokou škálu služeb, jako například napojení na ekonomické systémy, různé platební metody a také propojení se sociálními sítěmi a aukčním portálem Aukro.cz. V současné chvíli má Shoptet.cz v portfoliu více než 8 400 aktivních e-shopů, což tvoří zhruba 20 % komerčních řešení na českém trhu. Mezi prvními v ČR nabízí službu, která umožňuje správu e-shopu a kamenného obchodu v rámci jednoho systém. Majoritním vlastníkem společnosti Shoptet.cz je investor Ondřej Tomek.</p> <p>Více informací o společnosti Shoptet.cz najdete vždy na <a href="/" target="_blank">www.shoptet.cz</a></p>