Projeví se Valentýn v českých e-shopech?

11. únor 2016

<p>Svátek svatého Valentýna slaví v Česku přibližně 60 % lidí, a to spíše ženy než muži. Ti jsou ve většině případů k oslavám „donuceni“ svými partnerkami. Mezi dárky pak převládají drobnosti, jako jsou květiny, sladkosti či šperky v hodnotě kolem 600 Kč. Tyto pozornosti zatím pořizuje více než 70 % dotázaných na poslední chvíli, a to především v kamenných obchodech. V e-shopech nakoupilo nebo plánovalo nakoupit téměř čtvrtina respondentů. <br /> <br />Vzhledem k tomu, že letos svátek připadá na neděli, využije možnost donášky květin nebo bonboniéry jen málokdo. Tuto možnost využije nebo o ní uvažuje pouze 10 %, co což je oproti minulému roku propad o téměř 15 %. Klasikou je pak romantická večeře, a tak mnoho restaurací připravuje vedle speciálního menu také zajímavé akce i pro rozvoz. <br /> <br />„<em>Většina e-shopů i letos připravila speciální tematické nabídky u příležitosti svátku svatého Valentýna. Lidé často nakupovali šperky, hodinky, alkohol nebo i elektroniku, V tomto období se více než obvykle také prodává zboží s erotickým nádechem. Zaznamenali jsme nárůst téměř o 20 % oproti jiným měsícům</em>,“ uvedl Miroslav Uďan, CEO společnosti Shoptet.</p> <h4>O společnosti Shoptet</h4> <p>Shoptet se na českém trhu specializuje na pronájem e-shopových řešení, která jsou oblíbená zejména pro jednoduché a intuitivní ovládání. Pronájem internetového obchodu zahrnuje širokou škálu služeb, jako například napojení na ekonomické systémy, různé platební metody a také propojení se sociálními sítěmi a aukčním portálem Aukro.cz. V současné chvíli má Shoptet.cz v portfoliu více než 6 900 aktivních e-shopů, což tvoří zhruba 20 % komerčních řešení na českém trhu. Mezi prvními v ČR nabízí službu, která umožňuje správu e-shopu a kamenného obchodu v rámci jednoho systém. Majoritním vlastníkem společnosti Shoptet.cz je investor Ondřej Tomek.</p> <p>Více informací o společnosti Shoptet.cz najdete vždy na <a href="/" target="_blank">www.shoptet.cz</a></p>