Spolupráce se Shoptet Partnery je pro nás klíčová, i proto potřebuje tým posilu

Shoptet rozšiřuje partnerství s Balikobot.cz a pomáhá e-shopům s expanzí

15. listopadu 2021

Největší poskytovatel e-shopové platformy Shoptet rozšířil spolupráci s Balíkobotem, jakožto logistickým partnerem při expanzi internetových obchodů do zahraničí. Technologie Balíkobotu je plně integrována přímo v administraci Shoptetu, což e-shopům umožňuje nastavení jednoduchých a bezchybných procesů expedice.

„Internetové obchody těží z boomu posledních let, který podpořila situace okolo koronaviru, díky níž se také nákupní zvyklosti domácností ještě více přesunuly do virtuálního prostoru. Rozšiřování podnikání do zahraničí je pak dalším logickým krokem e-shopů libovolné velikosti i segmentu. Pro úspěšnou expanzi je jedním ze základních pilířů spolehlivá a bezchybná expedice, kterou pomůže vyřešit Balíkobot a tím internetovým obchodům usnadní start na nových trzích,“ komentuje Samuel Huba, CEO společnosti Shoptet.

Balíkobot je technologie datového napojení na tuzemské i zahraniční dopravce, která uživatelům zajistí efektivní a bezchybnou expedici. Součástí je tisk štítků, validace adres, propojení s aplikacemi dopravců i sledování zásilek v reálném čase. Tím se zrychlí expedice, eliminují chyby, zvýší doručitelnost zásilek a v neposlední řadě se zvýší spokojenost koncových zákazníků.

„Naším posláním je usnadňovat a zefektivňovat podnikání internetových obchodů. Proto nás těší, že společně se Shoptetem můžeme naši službu e-shopům poskytnout za bezkonkurenčních podmínek a podílet se tak na růstu a expanzi české e-commerce do zahraničí,“ říká Martin Šauer, CEO Balikobot.cz s tím, že přehledná a bezchybná expedice patří mezi základy úspěšného podnikání, jak na území České republiky, tak i v zahraničí.

Shoptet v současné době působí již na třech evropských trzích, v Česku, na Slovensku a v Maďarsku. ,,Pro všechny trhy, na kterých působíme, jsme přizpůsobili produkt, vytvořili lokální podporu a tým, abychom mohli co nejlépe reagovat na situaci na daném trhu a e-shopařům vytvářet ideální podmínky pro podnikání. Zároveň jsme tak usnadnili vstup do těchto zemí pro naše stávající klienty, aby pro ně expanze byla co nejplynulejší a mohli na svůj lokální úspěch navázat v dalších zemích,“ dodal Samuel Huba. Navazování strategických partnerství, jako je právě výše zmiňované s Balíkobotem, znamená pro klienty Shoptetu velkou výhodu při růstu na další trhy.