Termín spuštění 2. vlny EET není pro obchodníky výhodný

25. leden 2017

<p><strong>Praha, 25. ledna 2017 – Druhá vlna zavedení povinnosti EET pro obchodníky přichází prakticky ihned po skončení vánočních prodejů a novoročních výprodejů. Na přípravu mají tedy druhou polovinu ledna a únor. Více než 75 % e-shopařů a 85 % majitelů kamenných obchodů není na elektronickou evidenci tržeb ještě připraveno. Nejkratší měsíc pro ně bude místo odpočinku znamenat mnoho práce. Důležité je vybrat si vhodný produkt.</strong></p> <p>Obchodníci se od podzimu prakticky nezastavili. Nejprve se museli připravit a vypořádat s obdobím vánočních nákupů, poté je čekaly výměny nevhodných dárků a novoroční výprodeje. Každoročně druhá polovina ledna a únor pro ně znamená zasloužený odpočinek, nicméně letos jsou tyto měsíce ve znamení hledání vhodných řešení pro EET. <em>„Naplánování termínu pro zavedení povinnost EET pro obchodníky je dle mého trochu nešťastné, protože neměli prakticky čas se touto záležitostí zabývat. Co se se týká e-shopů, tak dle odhadů má řešení pro EET nějak zajištěno asi 25 %. Jedná se především o internetové obchody běžící na společné platformě vývojářské firmy, která jim v rámci služeb nabízí i vyřešení tohoto problému. U kamenných prodejen je situace jiná, zde přibližně 85 % obchodníků vhodné řešení nemá,“</em> komentuje Miroslav Uďan, CEO společnosti Shoptet.</p> <p>Do zavedení EET u obchodníků zbývá něco málo přes měsíc. EET ale nemusí být pouze strašákem, který obchodníky budí ze spaní. „<em>Z nutnosti vést elektronickou evidenci tržeb lze naopak vytvořit konkurenční výhodu. Stačí si jen vybrat ty pravé nástroje, které pomohou zautomatizovat a zmodernizovat procesy fungování obchodu. Také koluje mezi podnikateli mylná informace, že je nutné investovat nemalé částky do nových zařízení a softwaru. To v mnoha případech nemusí být pravda,“</em> doplňuje Miroslav Uďan.</p> <p>Shoptet Pokladnu je možné pronajmout za 170 Kč za měsíc. Není nutné pořizovat žádná nová zařízení, protože funguje na PC, mobilu nebo tabletu. Je to zcela plnohodnotný pokladní systém. Pomůže s evidencí skladových zásob. Dalším plusem je možnost sledovat, jak jsou zaměstnanci v prodejích úspěšní. Pro větší přehlednost a ušetření času ji lze propojit také s účetním systémem. Automatická tvorba statistik prodeje je sympatickým bonusem.<strong> </strong></p> <p><strong>O společnosti Shoptet</strong></p> <p>Shoptet se na českém trhu specializuje na pronájem e-shopových řešení, která jsou oblíbená zejména pro jednoduché a intuitivní ovládání. V současné chvíli má Shoptet.cz v portfoliu více než 10 000 aktivních e-shopů, což je čtvrtina všech internetových obchodů působících na českém trhu. Také nabízí pokladní systém, který umožňuje správu e-shopu a kamenného obchodu v rámci jednoho on-line systému. Shoptet Pokladna je připravena na EET. Více informací o společnosti Shoptet.cz naleznete na<a href="/"> www.shoptet.cz</a>.</p>