Vlastní e-shop je podle Čechů nejjednodušší způsob podnikání

17. květen 2016

<p><strong>Praha, 17. května 2016 – Z průzkumu společnosti Shoptet vyplynulo, že o vlastním podnikání někdy touží až 82 % dotázaných, 65 % vidí provozování e-shopu, jako ten nejméně nákladný a nejjednodušší způsob. Internetový obchod často vnímají jako ideální možnost, jak si při stávajícím zaměstnání přivydělat.</strong></p> <p>Mít svůj byznys, vzít svůj osud do vlastních rukou nebo pracovat „na svém“ je stále v Česku snem mnoha lidí. Konkrétně 82 % dotázaných přemýšlí o vlastním podnikání. V 65 % pak uvedli, že e-shop vnímají jako nejjednodušší začátek podnikání. Následuje pohostinství, služby a řemeslo. Pro 46 % je pak on-line obchod vhodný jako přivýdělek ke stávajícímu zaměstnání.  </p> <p>Pro internetový obchod hovoří především nízké pořizovací náklady a díky dropshippingu je možné provozovat e-shop i z malého bytu bez nutnosti skladových prostor. „<em>Založit si e-shop je otázkou několika vteřin, pokud se člověk rozhodne pro pronájem e-shop. Ten je ideální pro začínající e-shopaře, kteří tak nemusí hned na začátku řešit technickou stránku věci a investovat velké peníze do obchodu na míru. E-shop mohou mít doslova za pár stovek za měsíc. Většina takových řešení je navíc velmi uživatelsky přívětivá a nevyžaduje znalosti IT,</em>“ komentuje Miroslav Uďan, CEO společnosti Shoptet (<a href="/">www.shoptet.cz</a>) </p> <p>Provozování e-shopu vidí jako vhodný způsob podnikání především muži (63 %). „<em>V posledním roce sledujeme nárůst žen e-shopařek. Je to především dáno vyšší počítačovou gramotností, a také tím, že nakupování v internetových obchodech je nedílnou součástí našich životů. Současně je nutné si uvědomit, že e-shopařky už nejsou jen maminky na rodičovské, které si chtějí přivydělat, ale mají obchody s nejrůznějším zbožím a jsou díky svému přístupu úspěšné,</em>“ doplňuje Miroslav Uďan.</p> <p>Přestože mnozí uvažují o vlastním podnikání, tak pouze 13 % již reálně plánuje v tomto roce změnu. Mezi hlavní důvody, proč se neosamostatnit, patří strach z nejistoty (34 %), finance (26 %) a nejasná představa o oblasti podnikání (16 %).</p> <p><em>Poznámka: Na otázky odpovědělo 700 respondentů a byl proveden on-line.</em></p> <p><strong>O společnosti Shoptet</strong></p> <p>Shoptet se na českém trhu specializuje na pronájem e-shopových řešení, která jsou oblíbená zejména pro jednoduché a intuitivní ovládání. Pronájem internetového obchodu zahrnuje širokou škálu služeb, jako například napojení na ekonomické systémy, různé platební metody a také propojení se sociálními sítěmi a aukčním portálem Aukro.cz. V současné chvíli má Shoptet.cz v portfoliu více než 7 900 aktivních e-shopů, což tvoří zhruba 20 % komerčních řešení na českém trhu. Mezi prvními v ČR nabízí službu, která umožňuje správu e-shopu a kamenného obchodu v rámci jednoho systém. Majoritním vlastníkem společnosti Shoptet.cz je investor Ondřej Tomek.</p> <p>Více informací o společnosti Shoptet.cz najdete vždy na <a href="/" target="_blank" rel="noopener noreferrer">www.shoptet.cz</a></p>